Thursday, December 10, 2009

Nazmil Jikal Bakal Mewakili Sabah Dalam SUKMA 2010 di Melaka

Pada hari Rabu bersamaan 9 Disember 2009,saya telah dihubungi oleh orang Sabah AAA memaklumkan bahawa En. Nazmil dan saya sendiri akan dipanggil ke latihan pusat SUKMA Fasa I pada pertengahan Disember ini di Kompleks Sukan Likas Kota Kinabalu.
Setelah menguruskan pelepasan beliau dengan majikannya,saya terus menghubungi beliau mengenai perkara ini.Jika kami berjaya mewakili Sabah sebagai atlet dan jurulatih,ini merupakan sejarah bagi diri kami dan daerah Kota Marudu.
Kami perlu berlatih awal sebelum melapor diri ke latihan pusat tersebut kerana satu sesi ujian kecergasan akan diadakan sebaik sahaja melaporkan diri.Nazmil juga perlu berlatih untuk beberapa acara baru baginya seperti Lompat Bergalah.Sebenarnya,saya tidak berapa risau dengan acara baru ini kerana telah pun mempunyai pengalaman mengikuti kursus kejurulatihan olahraga dan rakan Nazmil dalam acara ini iaitu Almuktal boleh membantunya.
Kepada semua warga Tandek dan daerah Kota Marudu,kami memerlukan doa,sokongan dari segi material dan pendapat mengenai latihan yang bersesuaian.Kepada rakan-rakan yang berminat,anda boleh komen atau beri pendapat melalui Facebook saya,email saya iaitu bgeorgejodbungas@yahoo.com dan blog saya iaitu georgebadus.blogspot.com.

1 comment: