Wednesday, May 30, 2012

Rahmat Bulan Pesta Menuai ..........

Bulan Mei atau bulan lima lebih dikenali di Sabah kerana menyambut Pesta Kaamatan dan lazimnya berlaku ketika  cuti sekolah Semester 1 selama dua minggu.Pada bulan ini juga kebanyakan penduduk suku kaum Kadazan/Dusun,Murut dan etnik-etnik lain akan mengadakan Majlis Perkahwinan,Majlis Memperingati Keluarga Yang Sudah Meninggal(Kenduri Arwah) dan pelbagai majlis keraaian kebetulan cuti sekolah.
Selain daripada itu,bulan ini akan memberi keuntungan kepada bidang perniagaan yang berkaitan dengan majlis-majlis seperti ini.Ini termasuklah perniagaan runcit,makanan dan minuman serta lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.
Apa-apapun semoga dengan adanya kesempatan seperti ini maka kita dapat memanfaatkan keadaan dengan bijaksana demi niat untuk kebaikan bersama termasuklah untuk tujuan perpaduan.
Selamat menyambut Pesta Kaamatan kepada semua suku kaum Kadazan/Dusun/Murut serta semua etnik yang meraikan.Pada kesempatan ini kami sekeluarga memohon maaf jika ada kesalahan kami dari segi perbuatan dan tuturkata.Kepada semua pelanggan perkhidmatan canopy kami,kami ucapkan berbanyak-banyak terima kasih........KOTOBIAN RTADAU TAGAYO DOT KAAMATAN TOUN 2012.......

No comments:

Post a Comment